Treść: Znaleźć postać przekształcenia liniowego
mati94: Ktoś coś podpowie?
Treść:
Znaleźć postać przekształcenia liniowego R2→Rdolnyindeks3 takiego , że
L(1,1,1,1)=(1,3,3), L(1,0.1.0)=(1,1,−3) orazKerL=(0,0,z,t):z,t∈R
6 cze 22:35
Adamm:
mamy
L(0, 0, z, t)=(0, 0, 0)
L(1, 1, 1, 1)=(1, 3, 3)
L(1, 0, 1, 0)=(1, 1, −3)
stąd
L(0, 0, 0, 1)=(0, 0, 0)
L(0, 0, 1, 0)=(0, 0, 0)
L(0, 1, 0, 0)=(0, 2, 6)
L(1, 0, 0, 0)=(1, 1, −3)
więc
L(x, y, z, t)=(x, x+2y, −3x+6y)
6 cze 22:59
Mila:
Adamm zawsze niezawodny
6 cze 23:02