matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz prawdopodobieństwo
John:
W rzucie 2 kostkami oblicz prawdopodobieństwo wyrzucenia za drugim razem liczby podzielnej przez 3.
6 cze 19:13
Basia:
|Ω|=36 A= {(x,3), (x,6): gdzie x=1,2,3,4,5,6} |A|=12
1
P(A) =
3
6 cze 19:15