siła wypadkowa
mariusz: Dwie siły F1=4kG i F2=5kG tworzą kąt 60 stopni. Ile wynosi wartość siły wypadkowej?
9 lut 20:04
Mateusz:

Skorzystaj z odpowiedniej funkcji trygonometrycznej czerwony wektor to siła wypadkowa
9 lut 20:15
mariusz:

Według mnie tak powinien wyglądać rysunek ale i tak nie potrafię obliczyć wypadkowej
10 lut 16:42
AS:
W2 = F12 + F22 − 2*F1*F1*cos(180 − α)
10 lut 17:00
mariusz: mój wynik to √−12
10 lut 17:18
ORZEŁ: podstaw wartości do tego co napisał AS

jest to dobrze zapisane
10 lut 17:21