1 | ||
Najpierw losujemy kule więc P= | * ... | |
4 |
1 | ||
P= | * (0+0+...) | |
4 |
1 | ||
( | )4 | |
6 |
1 | ||
ponieważ wyrzucenie 6 na kostce ma prawdopodobieństwo | i rzucamy 4 razy | |
6 |
1 | 1 | |||
P= | * (0+0+( | )4 +...) | ||
4 | 6 |
1 | ||
P=( | )4 | |
6 |
5 | ||
następnie zostają nam dwie kule w których NIE WYRZUCAMY szóstki, czyli ( | )2 | |
6 |
1 | 1 | 1 | 5 | |||||
P= | * [ ( | )4 + ( | )4 * ( | )2 ] lecz w notatkach mam inaczej, | ||||
4 | 6 | 6 | 6 |
1 | 1 | 1 | 5 |
| ||||||||||||
P= | * [ ( | )4 + ( | )4 * ( | )2 * | ] | |||||||||||
4 | 6 | 6 | 6 |
| ||||||||
Notatkowe | także nie jest prawidłowym rozwiązaniem, ponieważ tutaj układy: | |||||||
| ||||||||
zauważ, że | = 3*5 = 15 | |||||||
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |