..
Izka: 1.W(x)=x3−x−1 dla argumentu −1 wynosi?
2.wielomian W(x)=4x2−(3x−1)2 jest równy
3.dany jest nieskończony ciąg an gdzie an= −2 n *1/n
4.ciąg nieskończony an jest ciągiem arytmetycznym jesli
5.ciąg (2,x+3,18 jest geometryczny wówczas
6. w ciągu geometrycznym trzeci wyraz jest równy 10, a siódmy 26. Różnica tego ciągu wynosi ?
7. Kasia postanowiła codziennie uprawiać areobik. ustaliła że pierwszego dnia będzie ćwiczyła
10 min,a każdego następnego o 5 min dłużejniż dna poprzedniego.
a)oblicz ile min będzie cwiczyc kasia 6 dnia
b) którego dnia kasia bedzie cwicxyc 1,5 godz
c)ile kilokaalorii spali kasia ćwicząc areobik przez 17 dni początkowych jesli podczas godz
spala 300 kcal?
8. Rozwiąż równanie (3−2x)(x2−8x+16)=0
6 cze 14:27
Blee:
1) no to podstaw za x liczbe −1
2) co to znaczy ze wielomian jest rowny? Zapewne masz rozlozyc na czynniki, wiec zasostuj wzor
skroconego mnozenia a2 − b2 = (a−b)(a+b)
6 cze 14:31
Blee:
Reszty zadan z tego sprawdzianu nie chce mi sie rozwiazywac
6 cze 14:32
the foxi:
nic nic od siebie? szablonowe zadania
6 cze 14:37