matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jednostki SI
Dawid:
Zapisz za pomocą jednostek SI
A
2
*s
4
Witam czy 200pF= 0.2*10
−9
?
kg*m
5 cze 19:39
gg:
A
2
s
4
200 pF = 200·10
−12
F = 0,2·10
−9
F = 0,2·10
−9
.
kg m
2
6 cze 10:21