matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Asia :
Oblicz wartość wyrażenia.
(y+z)
2
− x
2
x(y+z)
*
x+y+z
2yz
*
y+z−x
xy+xz
−1
*
1
(x+y+z)
2
dla x=1, y=
√
5
, z=
√
2
5 cze 18:59
moze tak:
juz widze jak komus chce sie podstawiac
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady9.html
zobacz jak zapisywac. duze U do ulamkow. podstaw te liczby, co za problem. to tylko liczby.
5 cze 19:03