całka
różniczka pomocy: Ile wynosi całka z (ex)/(1−e2x)
4 cze 21:11
sushi:
wskazówka
ex= t
4 cze 21:12
różniczka pomocy: i?
4 cze 21:35
sushi:
nie widzę obliczeń
4 cze 21:37
a7: ∫t/(1+t2) dt=arctgt+c
t=ex
wynik arctgex+c
?
4 cze 21:47
sushi:
czekasz na gotowca ?
4 cze 22:03
różniczka pomocy: tak
4 cze 23:15
Mariusz:
| ex | | ex | |
| = |
| |
| 1−e2x | | (1−ex)(1+ex) | |
| | 1 | ex(1+ex)+(1−ex) | |
= |
|
| |
| | 2 | (1−ex)(1+ex) | |
| | 1 | | −ex | | ex | |
= |
| (− |
| + |
| ) |
| | 2 | | 1−ex | | 1+ex | |
| 1 | | 1 | | 1+ex | |
| (ln|1+ex|−ln|1−ex|)+C= |
| ln| |
| |+C |
| 2 | | 2 | | 1−ex | |
5 cze 00:32