matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
nieumiejaca:
rozwiaz rownanie 3 sin
2
x + 1 = 2(1 + 0,25 sin
2
2x)
4 cze 20:05
ICSP:
sin
2
(2x) = 4sin
2
(x)(1−sin
2
(x)) Podstawienie t = sin
2
(x) , 0 ≤ t ≤ 1 sprowadzi równanie do równania kwadratowego.
4 cze 20:07