Oblicz cenę detaliczna produktu
lala: Firma odziezowa szyje garnitury. Koszt uszycia jednego wynosi 300 zł, firma szyje 200
garniturów miesięcznie. Roczne koszty stałe firmy wynoszą 240 tys. Narzut producenta wynosi
30%. Marża hurtowa wynosi 15% ceny hurtowej, a narzut sklepikarza 13% ceny hurtowej. Oblicz
cenę detaliczna produktu.
4 cze 17:51
Sushi:
I ile Tobie wyszło ?
4 cze 17:53
col: 675,74
nie jestem pewna
4 cze 18:10
lala: 400*1,3=520
520*1,15=598
598*1,13=675,74
może ktoś sprawdzić, proszę?
4 cze 18:12
Sushi:
Do 520 jest Ok,dalej jak nie oszukałaś na kalkulatorze to jest ok
4 cze 18:28
Pytający:
"Marża hurtowa wynosi 15% ceny hurtowej" − czy nie powinno zatem być:
| 100 | |
cenaHurtowa=520* |
| ? ![](emots/3/mysli.gif) |
| 85 | |
4 cze 20:30