Podobienstwo
TOSIA: Trójkaty ABC oraz A'B'C' są podobne. Obwód trrójkata A'B'C' jest równy 12, a jego pole 6. Jeżli
pole trójkata ABC jest równe 13 1/2 to ile wynosi jego obwód.
3 cze 21:19
sushi:
jaka jest skala ?
3 cze 21:43
piesek50: k= 613 1/2
3 cze 22:02
sushi:
| pole 1 | |
| = k2 więc k=.... |
| pole 2 | |
3 cze 22:08
TOSIA: k = 1/3
3 cze 22:11
sushi:
jak to obliczyłaś ?
3 cze 22:19
TOSIA: 613 1/2 = k2
6* 227= k2
3 cze 22:23
3 cze 22:25
TOSIA: 2* 29= k2
k= 2/3
3 cze 22:25
3 cze 22:26
TOSIA: 12/x = 2/3
3 cze 22:31
TOSIA: x= 18
Dzięki wielkie
3 cze 22:32
sushi:
na zdrowie
3 cze 22:40