pomocy
:): Wyrażenie (1−2x)2−3(x+√2)(x−√2) da x=2 przyjmuje wartość ?
9 lut 19:33
:): pomóżcie
9 lut 19:36
Tytus:
(1−2x)2 −3( x2−2)
dla x=2
( 1−4)2 −3( 4−2) = 9 −6= 3
9 lut 19:37
:): dzięki rozkładając wielomian W(x) = x3−2x2−9x+18 na czynniki liniowe
9 lut 19:39
Tytus:
x2( x−2) −9(x−2)= (x−2)(x2−9)= (x−2)(x−3)(x+3)
9 lut 19:40
:): dzięki wielomian W(x) = x
3− 2x
2−16x +32 na czynniki liniowe to
9 lut 19:43
Tytus:
tak samo:
x
2( x −2) −16( x−2)= ( x−2)(x
2−16)= (x−2)(x−4)(x+4)
naucz się tego
9 lut 19:45
:): spoko

rozkładając wielomian w(x) = x
3+7x
2−2x−14 po rozłożeniu ma postać ?
9 lut 19:47
Tytus:

tak samo jak poprzednie
9 lut 19:52
Kamila: w(x)=x2(x+7) −2(x+7)
w(x)=(x+7)(x2−2)
w(x)=(x+7)(x−√2)(x+√2)
x+7=0 v x−√2=0 v x+√2=0
x=−7 v x=√2 v x=−√2
9 lut 19:53
pomocy pilne na jutro: w dwoch skrzyniach jest razem 45 kg. wiśni w większej skrzyni jest o12 kg więcej niż w
miejszej. ile jest wiśni w każdej skrzynce?
9 lut 19:54
Kamila: x−liczba kg w 1 skrzyni
y−liczba kg w drugiej skrzyni
x+y=45
x+12=y
x+x+12=45
2x=45−12
2x=33 |:2
x=16,5 kg
x+12=y
16,5+12=y
y=28,5
x+y=45
16,5+28,5=45
zadanie rozwiązane
9 lut 19:58
pomocy pilne na jutro: ale x miała by wieksza skrzynia
9 lut 20:00
:): Przedstawieniem wyrażenia 4−x2+2xy−y2) w postaci iloczynu jest ?
9 lut 20:00
pomocy pilne na jutro: i o 12 wieksza
9 lut 20:01
Kamila: to se zamień x na y, ale masz problem
9 lut 20:01
:): kto zrobi to zadanie ?
9 lut 20:03
pomocy pilne na jutro: oki kamila dzieki kumam juz poprostu dzis nie mysle
9 lut 20:05
Kamila: x− liczba kg w skrzyni pierwszej Cięższej
y− liczba kg w skrzyni drugiej lżejszej
x+y=45
y+12=x
y+12+y=45
2y+12=45
2y=33
y=16,5 kg
y+12=x
16,5+12=x
16,5+12=28,5kg
x=28,5kg
x+y=45
28,5kg+16,5kg=45kg
juz?
9 lut 20:07
Kamila: super
9 lut 20:07
Kamila: a w jakiej ty szkole jesteś ze takiego zdania nie umiesz rozwiązać?
9 lut 20:08
Kamila: jest wzór taki do twojego zadania ale nie wiem jak go wykorzystać.
f(x) = a(x−x1)(x−x2)
tylko najpierw trzeba deltę obliczyć, jesli Ci wyjdzie większa od 1 to jakoś trzeba to policzyć
9 lut 20:11
Kamila: sory jesli delta jest mniejsza od zera
9 lut 20:11
Ewa: Wyrażenie (x√2+2x√8)2 jest równe:
A. 18x2 B. −16x2 C. 50x2 D. 42x2
Robię zestawy maturalne, mam odpowiedzi ale potrzebuję rozwiązania. Pomoże ktoś? : )
3 kwi 19:29
Ewa: Wyrażenie (x√2+2x√8)2 jest równe:
A. 18x2 B. −16x2 C. 50x2 D. 42x2
Robię zestawy maturalne, mam odpowiedzi ale potrzebuję rozwiązania. Pomoże ktoś? : )
3 kwi 19:30
Technik:
(a+b)
2=a
2+2ab+b
2 pomogło
3 kwi 19:30