matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Udowodnij tożsamość trygonometryczną
xyz:
1−2sinx*cosx =(sinx−cosx)
2
3 cze 16:34
a7:
P=sin
2
x − 2sinxcosx +cos
2
x = 1−2sinx cosx L=P ?
3 cze 16:38
xyz:
Ta, zdążyłem już na to wpaść ale dzięki
3 cze 16:40