1 | ||
∫ | dz po odcinku L gdzie : z1=1 do z2=i | |
z |
idt | ||
całka = ∫01 | = ... | |
1+t(1−i) |
1 | ||
Odpowiedz w zbiorze =− | ||
2π |
−i−√3 | −i+√3 | |||
Otrzymałem z mianownika pierwiastki : t1= | i t2= | ale czy nie mogę | ||
−2 | −2 |
i−1 | 2t−1+i | |||
Powinno być ∫01 | dt = ∫01 | dt | ||
1+t(i−1) | 2t2−2t+1 |
1 | ||
= [− i atan(2t−1) + | ln(2t2−2t+1)]01 = − iπ/2 | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |