




! 
czyli ....wszystko bez minusa <0 OK
zad. proste 
uważnie czytaj co napiszę obliczamy miejsca zerowe (to podstawa
)
x = -2 x = 1 x = - 4
zaznaczasz te miejsca na osi
rysujemy falistą krzywa przez te miejscaod prawej od góry
ale pamietając




że tam gdzie wykładnik parzysty
odbijamy się i pozostajemy po tej samej str.
a gdzie nieparzysty to przechodzimy przez to miejsce
na drugą str. osi (rozumiesz
?
więc nieparzysty przy x = 1 i x = - 4
parzysty przy x = - 2
nie mogę Ci tego narysować więc będziesz mieć
od prawej od góry dojdziesz do jedynki i nie przechodzisz przez oś
tylko odbijasz dogóry jak w paraboli i dalej
zawracasz przez - 2 i tu przechodzisz pod oś i
zawracasz do - 4 i juz tylko do góry nad oś Wiesz coś ztego
?
rozwiazanie to wszystkie przedzały pod osią bo < 0
odp x ∈( - 4, - 2) tylko tyle 
! cieszę się i mysle ,że podobne już zrobisz sama co
? 
dobrze tłumaczyłam i źle napisałam 
powinno być OCZYWIŚSCIE

!
przechodzimy przez jedynke w -2 odbijamyi do - 4 i w górę
poprawiona odp:
x∈( - 4 , - 2)U( - 2 , 1) teraz tak


!
wielkie sorrrrrrrrrry
!