watość bezwzględna
wartbezwzgl1:
Rozwiąż nierówność
x≠−2 i x≠1
D=R−{−2;1}
Takie wyniki otrzymałem
W przedziale (−
∞−2)
rozwiązaniem jest (−
∞;−5)
W przedziale (−2;1)
(−2;1) i tu nie jestem pewny czy dobrze
W trzecim przedziale (1;
∞)
(1;
∞)
Proszę o pomoc
2 cze 18:12
wartbezwzgl1: Czy rozwiązniem jest
x=R−{−2;1}?
2 cze 18:34
Mila:
x≠−2 i x ≠1
⇔|x−1|<2|x+2| /
2
x
2−2x+1<4(x
2+4x+4)⇔
x
2−2x+1<4x
2+16x+16⇔
3x
2+18x+15>0 /:3
x
2+6x+5>0 i x∊D
x=−1 lub x=−5
x<−5 lub x>− 1 i x∊D
x∊(−
∞,−5)∪(−1,1)∪(1,
∞)
2 cze 19:05
wartbezwzgl1: Bardzo dziękuję.
Jest Pani wspaniała.
2 cze 19:24
Mila:
2 cze 19:32
wartbezwzgl1: Na wolframie mają zły wynik
2 cze 19:49
2 cze 20:12
wartbezwzgl1: Dziękuję, choć trochę umiem po rosyjsku, ale nie umiem wstawić zadanie
Ciekawa srtona
2 cze 20:46