matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Laplace
Monika:
Czy jest jakiś sposób aby przekształcić L(s) −>f(t) 176.67 / (s
2
+ 176.67)
2 cze 17:20
Adamm:
patrzysz na tablice
a
L{sin(at)}(s) =
s
2
+a
2
no i pięknie a=
√
176,67
176,67
L
−1
(
) =
√
176,67
*sin(
√
176,67
t)
s
2
+176,67
2 cze 17:28