matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć pochodną po zmiennej t
Marcelina:
∂v
Wyznaczyć funkcję ∂t u(v)=
∂t
t
dla v = 331,29 *
√
1+
(pierwiastek ma być także nad ułamkiem!)
273,15
Błagam niech mi ktoś wyznaczy tę pochodną bo nie mogę dokończyć sprawozdania z fizyki
2 cze 15:04
Jerzy:
1
(a*
√
1 +t/b
)' = a*
*1/b
2
√
1 + t/b
2 cze 15:09
Marcelina:
Dziękuję!
2 cze 15:22