|DM| | |CM| | |SM| | |BM| | ||||
= | oraz | = | |||||
|AB| | |BC| | |AC| | |BC| |
|DM| | ||
|CM|= | *|BC| | |
|AB| |
|SM| | ||
|BM|= | *|BC| | |
|AC| |
|DM| | |SM| | ||
*|BC|=|BC|− | *|BC| // : |BC| | ||
|AB| | |AC| |
|DM| | |SM| | ||
=1− | |||
|AB| | |AC| |
|DM| | |SM| | ||
+ | =1 | ||
|AB| | |AC| |
SM | BM | |||
SM || AC, więc | = | |||
AC | BC |
DM | CM | |||
DM || AB, więc | = | |||
AB | CB |
DM | SM | BM + CM | BC | ||||
+ | = | = | = 1 | ||||
AB | AC | BC | BC |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |