√3 | 1 | 1 | |||
+ | cosx= | ||||
2 | 2 | 2 |
π | 1 | |||
sin( | +x)= | |||
6 | 2 |
π | |
+x=α | |
6 |
1 | ||
sinα= | ||
2 |
π | 5π | |||
α∊{ | ; | } | ||
6 | 6 |
2π | ||
x∊{0; | } | |
3 |
π | ||
Szukasz rozwiązań dla x∊<0,2π>. Po podstawieniu α=x+ | , szukasz rozwiązań dla | |
6 |
π | 13π | 1 | ||||
α∊< | , | >. W tym przedziale równanie sin(α)= | ma 3 rozwiązania, w tym | |||
6 | 6 | 2 |
13π | ||
α= | , które pominąłeś. | |
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |