Pomocy
gość: Czesc, bardzo was prosze o pomoc w tych zadaniach:
1.12 000 zl wplacono na poczet renty, ktora byla wyplacana co rok przez 4 lata. Pierwsza rata
wyniosla 5 000, trzecia 3 000 zl, czwarta 2000 zl. Jaka byla druka rata gdy roczna stopa
procentowa jest rowna 7,8?
2. Kredyt w wysokosci 38 600 zl. oprocentowany stopa roczna 8,16% zostal splacony rocznymi
ratami ze stalym kapitalem. Ostatnia rata miala wartosc 1670 zl. le bylo rat?
Odp. do 1− 4051,03
Odp do 10 − 25
1 cze 17:58
sushi:
wczoraj było zadanie 1 i potwierdziłem, że się zgadza
w czym masz problem −−> kwoty przenosisz na początek lub koniec okresu
WPŁATA= WYPŁATA
1 cze 18:37
gość: fakt, nie zawazyłem twojej odpowiedzi. Chodzi mi o rozwiazanie, bo odp. mam z ksiazki
1 cze 18:45
sushi:
podałem wskazówkę −−> kwoty na początek lub na koniec przenosisz, co wybierasz ?
1 cze 19:01
Blee:
Na jakim poziomie nauczania jestes? Na jakim kierunku, profilu?
1 cze 19:20
gość: Dobra, przysiadlem jeszcze raz i wyszly mi te dwa zadania. W 1 jak wpisywalem w google renty to
mialem informacje, ze to sa te same kwoty wypalcane przez x lat. Nie wiedzialem, ze trzeba je
zaktualizwaac.
2 zadanie w sumie banalne, nie wiem czemu je tutaj zapisalem.JAk robilem zestaw zadan to bylo
pozno, wiec cos musialem pokickac, moze dlatego. Wyszlo mi 24,99, czyi 25
Ale dzieki chlopaki, gdybyscie mnie nie zganili to bym nie przysiadl jescze raz do tego i sie
nie zastanowil.
@blee jestem na finansach, 1 rok . Problem w tym ,ze mam tragicznego cwiczeniowca, nie robimy
zadnych zadan. Poda wzor, cos tam powie i zadana wyswietla i robcie sami i ew. potem pokaze
jak wpisac w kalkualtor finansowy...Co mi z tego kalkulatora jak nie wiem skad sie co bierze
1 cze 21:08