matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
kokok:
trygonometria
12π
12π
12π
12π
cos
*cos
*cos
*cos
=?
2
3
4
6
1 cze 11:11
iteRacj@:
12π
12π
12π
12π
cos
*cos
*cos
*cos
=cos(6π)*cos(4π)*cos(3π)*cos(2π)
2
3
4
2
okresowość funkcji cosinus wynosi 2π, więc cos(6π)=cos(0+3*2π)=cos 0 tak samo policz dla pozostałych czynników teraz spójrz na wykres i wstaw wartości funkcji
1 cze 11:24
kokok:
dziękuję bardzo
1 cze 11:26
iteRacj@:
1 cze 11:27