pochodna
z: Oblicz f'(2), gdy f(x)=4g(x)=7h(x) i g'(2)=5 oraz h'(x)=−6.
1 cze 10:07
Adamm: nie może tak być
1 cze 14:21
Jerzy:
To nie jest chyba pełna treść zadania.
1 cze 14:28
z: Pełna.
1 cze 15:59
Pytający:
Pełna, ale sprzeczna.
4g(x)=7h(x) ⇒ 4g'(x)=7h'(x) ⇒ 4g'(2)=7h'(2) ⇒ 4*5=7*(−6), co jest bzdurą.
1 cze 16:23
a7: to jak na pewno pełna to może zacząć od tego , żeby policzyć h(x) skoro dana jest h'(x)=−6
1 cze 16:24
a7: h(x)=−6x+c ?
f(x) =42x+7c ?
g(x)=(42x+7c)/4 ?
teraz liczymy g'(x)
g'(x)=
potem liczymy g(2) i przyrównujemy do 5
1 cze 16:30
a7: o mi własnie też wychodza bzdury
dzięki
1 cze 16:38