adusia: x³ -13x+12 ≤ 0
pomocy! rozwiązywanie nierówności wielomianowych
14 lis 14:36
coco: X do której

bo nie widać
14 lis 14:37
adusia: x do 3
14 lis 14:37
coco: OK

14 lis 14:38
coco:
W1) =0 wiec podziel lewą strone przez (x - 1)
otrzymasz x
2 ++x - 12 a tu Δ-te dasz teraz radę

14 lis 14:40
adusia : tak z deltą już powinnam sobie poradzić

w razie "W" napisze

DZIĘKUJĘ BARDZO COCO
14 lis 14:42
coco:
x
1= 3 x
2 = -4 i miałaś x = 1
więc rozkładjest (x-1)(x-3)(x+4) ≤ 0
zaznacz miejsca zerowe na osi i poprowadź linie falista przez te miejsca
zaczynając ry. od prawej str. od góry
te przedziały pod osia to ≤ 0 wraz z tymi miejscami OK


powinno Ci wyjść
x∈( -∞, - 4> U <1 , 3>

14 lis 14:46
adusia: dziekuję bardzo

zycie mi ratujesz
14 lis 14:52