matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek prawdopodobieństwa, liceum
house:
1
1
Dane są dwa zdarzenia A,B ⊂ Ω, takie że P(A)=
i P(B)=
.
3
2
2
I udowodnić, że P(A|B)≤
3
P(A∪B)≤1 P(A)+P(B)−P(A∩B)≤1 / : P(B)
5
−P(A|B)≤2
6
1
P(A|B)≥−
3
P(A∪B)≥0 P(A)+P(B)−P(A∩B)≥0 / : P(B)
5
−P(A|B)≥0
3
5
P(A|B)≤
3
31 maj 12:48
Pytający:
P(A∩B)
P(A)
1
3
2
P(A|B)=
≤
=
=
P(B)
P(B)
1
2
3
31 maj 13:08
house:
Dziękuję
31 maj 13:21