Statystyka zadanie tekstowe
Dada43: Uczniowie drugiej klasy LO zbierali pieniądze na wypoczynek wakacyjny. Poszczególni uczniowie
zgromadzili nastepujace kwoty (w zł): 315, 248, 276, 440, 259, 462, 267, 293, 308, 288, 254,
311, 380, 333, 282, 315, 326, 412, 277, 354, x.
Jaką kwote zgromadził uczen X, jeśli średnia arytmetyczna klasy wyniosla 315?
Proszę o wskazówkę jak to wyliczyc
31 maj 12:04
Dada43: Na razie mi wyszło 364 podczas gdy w odpowiedzi jest 364
31 maj 12:05
Dada43: 215 jest w odp
31 maj 12:10
Jerzy:
S = suma podanych liczb.
31 maj 12:21
Mila:
S=6400
6400+x=21*315
x=6615−6400
x=215
======
31 maj 18:18