Kwaterniony
Maja: Witam, kolejnym moim zadaniem jest dodawanie kwaternionów.
q1=[0.233 (0.060 –0.257 –0.935)], q2=[−0.752 (0.286 0,374 0.459)]. Proszę o sprawdzenie

wzór q1+q2=(s1+s2)+(x1+x2)i+(y1+y2)j+(z1+z2)k
czyli q1+q2=(0.233−0.752)+(0.060+0.286)i+(–0.257+0,374)j+(–0.935+0.459)k
= −0.519 + 0.346i + 0,117j − 0,476k
o to chodzi?
29 maj 20:21
a7: tak, to rozumiem, gdyż w pierwszym linku jest napisane, że kwaterniony dodajemy jak l.
zespolone po współrzędnych, ale może "Pytający" lepiej żeby potwierdził
29 maj 20:32
29 maj 21:08
Maja: Dziękuje
29 maj 21:19