matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Działania na wielomianach
Marysia:
Jak wykonać działanie [W(x)]
2
*G(x),gdzie W(x)=3x
2
−2 a G(x)=4x
2
−3x+1?
9 lut 18:07
driver:
[W(x)]
2
*G(x)= (3x
2
−2)*(3x
2
−2)*(4x
2
−3x +1) =.......
10 lut 13:04