matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
alfa
marcin00:
Witam. Jaka zachodzi zależność w tym zadaniu: Jeżeli α=60, to: A. tg α< cos α B. tg α= cos α C. tg α> cos α D. sin α< cos α
28 maj 22:44
Blee:
(A) na pewno nie (B) na pewno nie (C) więc to musi być to
28 maj 22:58
Mila:
tg60=
√
3
1
cos60=
2
√
3
sin60=
2
28 maj 23:18