matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria
Zrozpaczona:
Dane są proste k = (1, 1) + <1, 1>, l = (−1, 1) + <3, 1> i punkty a = (−1, 2), b = (1, 3). Wyznaczyć oś powinowactwa f takiego, że f(a) = b i f(k) = l.
28 maj 20:40
Zrozpaczona:
Czy możecie pomóc?
Proszę
28 maj 20:43