matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
help
matou:
Sprowadź do postaci kanonicznej: 2x
2
+5x+6
28 maj 19:00
Mila:
−5
p=x
w
=
4
Δ
23
q=−
=
4a
8
5
23
2x
2
+5x+6=2*(x+
)
2
+
4
8
28 maj 19:10
matou:
Dzienx!
28 maj 19:15