Ile jest wszystkich rozmieszczeń ?
Alicja: Rozmieszczono r = 30 kul w n = 4 komurkach. Ile jest wszystkich rozmieszczeń
i ile jest takich rozmieszczeń że żadna komórka nie jest pusta ?
1) 40920 i 23751
2) 5456 i 3654
3) 46376 i 3654
4) 237336 i 27405
5) 5984 i 4060
Czy jest w stanie mi ktoś pomóc ?
28 maj 18:27
Alicja: Przepraszam tam wkradł się błąd. Miało być komÓrkach
28 maj 18:29
Mila:
30 − liczba kul
4− liczba komórek
1) x
1+x
2+x
3+x
4=30 , x
i∊zbioru liczb całk. nieujemnych
2)
28 maj 18:47