Zaznacz prawdziwą równość :
Ewa: Zaznacz prawdziwą równość :
Niech A = { 10, 12, 13, 14, 15 } B = { 4, 5 10 14 )
1) A\B = {10 13 15 }
2) B\A = {4 12 }
3) A(suma prosta)B = { 4,5,12,13,15 }
4) A x B = { (10,10) (10,14) (10,4) (10,5) (12,10) (12,14) (12,4) (12,5) (13,10) (13,14) (13,5)
(14,10) (14,14)
(14,4) (14,5) (15,10) (15,14) (15,4) (15,5) (4,15) }
5) B x A = { (10,10) (10,12) (10,13) (10,15) (12,10) (14,10) (14,12) (14,13) (14,14) (14,15)
(4,10) (4,12) (4,13)
(4,14) (4,15) (5,10) (5,12) (5,13) (5,14) (5,15) }
28 maj 18:09
Blee:
zadne z powyższych
1) brakuje elementu 12
2) brakuje elementu 5 i nie wiedzieć co tam robi 12
3) brak 10 i 14
4) o ile wszystkie przepisałaś ... to brak (13 , 4) i nie wiedzieć co robi tam (4 , 15)
5) o ile wszystkie przepisałaś ... to brak (10,14) i nie wiedzieć co robi tam (12 , 10)
28 maj 18:53