Zaznacz prawdziwą równość.
Karol: 1)
∑ (3i) = 25
i∊ {1,3,4}
2)
1
π ( i − 4 ) = 20161
i = −4
3)
6
∑ (3 − i ) = −4
i=1 i∊P
4)
∑ π (i+3j)=3664
i∊{1,3,4), j∊ {3,1,5}
5)
π ∑ (3j − i) = 703
j∊{5,3,1} i∊{3,4,1}
Bardzo proszę o pomoc
28 maj 17:40
Blee:
2) = 0
1) 3 + 9 + 12 = 24
3) (3−2) + (3−3) + (3−5) = −1
a dwóch ostatnich nie chce mi się rozpisywać
28 maj 17:56
Karol: To która równość jest prawdziwa

?
28 maj 17:59
Mila:
Musisz rozpisać;
Ostatnia jest prawdziwa
5)
∏( dla j∊5,3,1)[3j−30+3j−4+3j−1]=∏( dla j∊5,3,1)[9j−8]=
(9*5−8)*(9*3−8)*(9*1−8)=37*19*1=703
28 maj 18:35
Karol: Dziękuję bardzo Miła
28 maj 18:38