matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Narysuj wykres funkcji
Kevin:
2x+3
1.Narysuj wykres funkcji f(x)=
podaj jej własności
x
2.rozwiąż równanie x
3
−8x
2
+19x−12=0 3.Rozwiąż nierówności
1
1
1
a)
−
<
x−4
x−3
20
b)x
3
−2x
2
−8x≥0
2
4.Równaniami asymptot wykresu funkcjy y=
+3 są
x−1
A.x=1,y=3 B.x=1−1,y=3 C.x=3.y=1 D.x=3,y=2
28 maj 13:46
Blee:
No fajnie ... a teraz pytanie ... co sam zrobiles w tych zadaniach?
28 maj 14:35