prosze o pomoc
wiktor: prosze o pomoc plis Oceń prawdziwość ponizszych zdań. Zaznacz P, jeśli zdanie jest prawdziwe,
lub F —
jeśli jest fałszywe.
Przekątne równoległoboku mogą mieć długości 3cm i 4 cm. P F
Mozna skonstruować trójkąt, którego boki mają długości: 3cm, 4 cm i 7cm. P F
Wszystkie kąty trójkąta równobocznego są ostre. P F
28 maj 13:00
Jerzy:
P
F
P
28 maj 13:03
wiktor: dziekuje
28 maj 13:12
wiktor: a pomoze pan mi rozwiazac inne zadania bo bym chcial sprawdzic
28 maj 13:13
wiktor: W trójkącie równoramiennym kąt przy podstawie ma miarę 40◦. Ile wynosi miara kąta
między ramionami?
A. 40◦ B. 80◦ C. 100◦ D. 140◦ powinno byc 100 stopni dobrze
28 maj 13:15
Jerzy:
1800 − 2*400 = 1800 − 800 = 1000
28 maj 13:17
Blee:
Wiktor ... analogiczne zadanie Ci pokazalem jak rozwiazac
28 maj 13:20
wiktor: Oceń prawdziwość ponizszych zdań. Zaznacz P, jeśli zdanie jest prawdziwe, lub F —
jeśli jest fałszywe.
Odwrotnością liczby 1 2/3
jest 3/5
5. P F
Kwadrat liczby 1 2/3
jest równy 1 4/9
. P F ja zaznaczylem p i f
28 maj 13:21
wiktor: ok
28 maj 13:25
Dziadek Mróz:
| | 2 | | 5 | | 52 | | 25 | | 9*2+7 | | 7 | |
(1 |
| )2 = ... = ( |
| )2 = |
| = |
| = |
| = 2 |
| F |
| | 3 | | 3 | | 32 | | 9 | | 9 | | 9 | |
28 maj 22:41