prosze o pomoc na jutro
wiktor: Oceń prawdziwość poniższych zdań. Zaznacz P, jeśli zdanie jest prawdziwe, lub F —
jeśli jest fałszywe.
Odwrotnością liczby 1 3/4
jest 1 4/3
. P F
Kwadrat liczby 1 1/4
jest równy 16/25
. P F
8. Oblicz.
5,8 − 0,8 · 3/8
= ..........................................................................
..................................................... ........
9. Pan Jan kupił pół kilograma pomidorów po 8,20 zł za kilogram, trzy kilogramy jabłek
po 1,50 zł za kilogram i sałatę lodową za 3,80 zł. Ile zapłacił za te zakupy? Zapisz
obliczenia.
............................................................................
................................................... .................................
28 maj 11:24
Jerzy:
1) F
2) F
| | 8 | | 3 | |
8) 5,8 − |
| * |
| = 5,8 − 0,3 = 5,5 |
| | 10 | | 8 | |
9) 0,5*8,2 + 3*1,5 + 3.8 = ...... wykonaj mnożenia i dodaj .
28 maj 13:17