Walec i stożek
Benny: Mam bryłę ograniczoną powierzchniami: stożek z2=y2+x2 oraz walec x2+y2=4x.
Czy rzutem na płaszczyznę XY będzie koło x2+y2=4x?
27 maj 18:24
Adamm:
Tak.
Odświeżasz wiedzę z całkowania?
27 maj 18:43
Benny: Na drugim kierunku poszedłem znowu na analizę. Moja wyobraźnia przestrzenna jest kiepska.
| | −π | | π | |
To jak przejdę na biegunowe to całkuje φ od |
| do |
| , a promień od 0 do 4cosφ, |
| | 2 | | 2 | |
racja?
27 maj 18:49
Adamm:
27 maj 19:52
Adamm: Pewnie trochę za późno, ale dopiero teraz zobaczyłem
27 maj 19:53