matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka podwójna po obszarach normalnych
Asix:
Oblicz całkę po obszarach normalnych ograniczonych wskazanymi krzywymi a) ∫∫e
(
x/y)dxdy, D: y=
√
x
, x=0, y=1 b)∫∫x
2
*x
(
xy)dxdy, D: y=x, y=1, x=0
27 maj 17:55