matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
Kaja:
Dzień dobry, Czy mogę prosić o pomoc w zadaniu, <a href=
https://zapodaj.net/bc9417a90c2e0.jpg.html>111111111.jpg</a>
27 maj 13:03
Mila:
b
2
=2
2
−1
2
b
2
=3⇔b=
√
3
1
sinα=
2
√
3
cosα=
2
a)
1
√
3
√
3
w=2+3sinα*cosα=2+3*
*
=2+
2
2
4
1
1
√
3
b) w=2sinα+tgα= 2*
+
=1+
2
√
3
3
α=30
o
β=60
o
27 maj 17:26