matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc w obliczeniu całki podwójnej
Karo:
Oblicz całkę podwójna ∫∫y/xdxdy, gdzie D jest obszarem ograniczonym krzywymi y=lnx, y=1, y=x, x+y=1. Bardzo proszę o rozpisanie obszaru całkowania i potem obliczenie całki, bo mi coś nie wychodzi
26 maj 09:46
Karo:
Proszę o pomoc
26 maj 10:42