trygonometria tożsamość
Kaja: sprawdź, czy podana równość jest tożsamością trygonometryczną:
1−2sin2α=2cos2α−1
25 maj 21:43
sushi:
i co zaproponujesz?
25 maj 21:46
Kaja: sin2α+cos2α−2sin2= − sin2α+cos2α
25 maj 21:48
Kaja: i nie wiem co dalej
25 maj 21:48
sushi:
a nie można po lewej stronie jeszcze zredukować sinusów ?
25 maj 21:51
Kaja: nie rozumiem, sin2α+cos2α−2sin2= −sin2α+cos2α zredukowałam
25 maj 21:53
Kaja: 

?
25 maj 22:01
sushi:
sin2 α − 2*sin2 α=....
25 maj 22:03
Kaja: −sin2α
25 maj 22:06
Krzysiek60: L= 1−2(1−cos2α) = 1−2+2cos2α= −1+2cos2α= dokoncz
25 maj 22:06
sushi:
i lewa = prawa nieprawdaż?
25 maj 22:09