matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
kitku:
lim xe
1/x
= x−−>0
+
policzyć granicę prawostronną
25 maj 15:52
Jerzy:
e
1/x
= lim
. i reguła H
1/x
25 maj 16:02
Jerzy:
1
−e
1/x
*
x
2
= lim
= lim
x→0
+
e
1/x
= ... ?
1
−
x
2
25 maj 16:17