sin
natalia:

a w tym zadaniu od czego zacząć? Oblicz sinus kąta między przekątną sześcianu a jego
płaszczyzną podstawy.
9 lut 17:17
kalafiorowa: to jest kontynuacja tamtego zadania czy nowe?
9 lut 17:19
natalia: nowe zadanie
9 lut 17:23
Tytus:
d
sześcianu= a
√3
d
kwadratu= a
√2
| | a√2 | | √2 | | √6 | |
sinα= |
| = |
| = |
| |
| | a√3 | | √3 | | 3 | |
9 lut 17:23
kalafiorowa:

sinα=
aa√2=
1√2=
√22
α=45
9 lut 17:23
Tytus:
Upss..
| | a | | 1 | | √3 | |
a miał być sinα= |
| = |
| = |
|
|
| | a√3 | | √3 | | 3 | |
sorki
9 lut 17:26
kalafiorowa: ojj a ja liczyłam tg zamiast sin

mój błąd, sorki
9 lut 17:34