7 | 49 | |||
sin α+cos α= | (sin α+cos α)2= | |||
13 | 169 |
49 | ||
sin2α+2sin α*cos α+cos2α= | ||
169 |
49 | ||
1+2sin α*cos α= | ||
169 |
49 | 169 | 120 | ||||
2sin α*cos α= | − | =− | ||||
169 | 169 | 169 |
120 | ||
(sin α−cos α)2=sin2α−2sin α*cos α+cos2α=1−2sin α*cos α=1−(− | )= | |
169 |
289 | ||
= | ||
169 |
17 | 17 | |||
sin α−cos α= | lub sin α−cos α=− | |||
13 | 13 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |