24 maj 18:08
Hajtowy: Zaczynamy od dziedziny
24 maj 18:16
edzia1222: help
24 maj 18:40
Janek191:
Czy to jest dobrze przepisane ?
24 maj 19:02
edzia1222: tak
24 maj 19:12
24 maj 19:14
edzia1222: niestety nie nauczycielka sama to wymyślała
24 maj 19:17
Janek191:
Pewnie się pomyliła .
24 maj 19:18
edzia1222: | | x +4 | | 1 | |
jednak jest tak |
| − |
| |
| | x2−3x | | x2−9 | |
24 maj 19:29
Janek191:
| | x + 4 | | 1 | |
= |
| − |
| = |
| | x*(x − 3) | | (x −3)*(x + 3) | |
| | (x + 4)*(x + 3) | | x | |
= |
| − |
| = |
| | x*(x −3)*(x + 3) | | x*(x −3)*(x + 3) | |
| | x2 + 3 x + 4 x + 12 − x | |
= |
| = |
| | x*(x −3)*(x + 3) | |
| | x2 + 6 x + 12 | |
= |
| |
| | x*(x −3)*(x + 3) | |
25 maj 12:27
piotr: a jakie jest polecenie?
25 maj 12:34