Oblicz
Michał: Cześć mam problem
Odnośnie tego przykładu i rozłożenie go na jak najprostsze czynniki (mianowniki)
| | S2−32 | |
Y= |
| |
| | (S2+32)(S2+4S+3) | |
Chodzi głownie o rozkład tego mianownika jak najprostszej postaci
23 maj 23:14
Mila:
(S
2+4S+3) =(S+1)*(S+3)
| | (S−3)*(S+3) | | S−3 | |
Y= |
| = |
| |
| | (S2+9)*(S+1)*(S+3) | | (S2+9)*(S+1) | |
23 maj 23:20
g:
S2+4S+3 = (S+1)(S+3)
S2−32 = (S−3)(S+3)
23 maj 23:22
Michał: a takie coś
Bo tam się pomyliłem powinno być :
(S2+32)2
Jak to rozbić ?
24 maj 09:05
gg:
S2+32=(S+3i)(S−3i).
24 maj 12:04
Franek: Cześć Michał. Opowiedz nam o nim bez wstydu
24 maj 12:42
Marzena: Za godzinę
24 maj 12:43
Mariusz:
Jak jest kwadrat to lepiej z twierdzenia Borela o splocie
albo z różniczkowania obrazu
25 maj 19:13
Mariusz:
cos(3t) * e−t − sin(3t) *e−t
* splot
f(t)*g(t) = ∫0t f(u)g(t−u)du
25 maj 19:16