matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sześcian
natalia:
pomoże mi ktoś? Przekątna sześcianu ma długość 9. Oblicz pole powierzchni calkowitej tego sześcianu.
9 lut 16:56
kalafiorowa:
z twierdzenia Pitagorasa (a
√
2
)
2
+a
2
=9
2
3a
2
=81 a
2
=27 P
p
=6a
2
=6*27=162
9 lut 17:07