:(
lucja: to zadanie jest masakra! pomoze ktos?

Dana jest liczba x=(
√3 − 2
√2)
2 +4
√6. Wykaz ze liczba x jest naturalna.
9 lut 16:46
kamil: podnosimy do kwadratu ze wzorów (a−b)2= a2−2ab+b2
9 lut 16:48
kamil: czyli..
3− 4√6+6+4√6=9
czyli x=9 czyli x jest liczbą naturalną, rozumiesz?
9 lut 16:50
lucja: ja to liczyłam i mi zawsze inaczej wychodziło, dziekuje ci bardzo
9 lut 16:54
lucja: a tam nie ma byc 8? zamiast 6
9 lut 16:57
lucja: (2 √2)2 jest 8
9 lut 16:58
kalafiorowa: powinno być 8
9 lut 17:00
lucja: 
dzieki
9 lut 17:05