matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pierwiastki
Lightzone:
Wykaż ze wartosc wyrazenia jest liczba naturalna. ( rysunek, przed plusami są 30
23 maj 02:28
3Silnia&6:
Jezeli
√
30+
√
30+
√
30+
√
30+
√
30 + ...
= x, to mozemy zapisac, ze
√
30+x
= x, wiec x = 6
23 maj 03:39